امروز پنجشنبه 01 آذر 1403 http://oloomamooz.cloob24.com
0
مقدمه
تعلیم و تربیت، پیوسته یکی از دغدغه‌های والدین و نظام آموزشی کشور بوده و هست؛ واژه‌ای که فرایندی پیچیده را در خود جای داده و خانواده‌ها و نظام آموزشی مداوم در تلاش‌اند این فرآیند را با توجه به امکانات و ضروریات آن عصر، بهتر و سریع‌تر به سرمنزل مقصود برسانند.
عصر حاضر که عصر IT یا همان فناوری اطلاعات و ارتباطات است، می‌تواند کمک شایانی به این امر بنماید. امروزه استفاده فرزندان از رسانه‌ها و فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی اجتناب‌ناپذیر بوده که آسیب‌ها و پیامدهای آن در شماره‌های پیشین مورد بررسی قرار گرفت. در این جا، قصد داریم که نقش این فناوری را در خدمت تعلیم و تربیت مورد بحث قرار دهیم و تأثیر آن را در بهبود کیفیت تعلیم و تربیت و نیز چگونگی نقش خانواده، نظام‌های آموزشی و سازمان‌های فرهنگی را در اجرای آن بیان نماییم.

0

مدتی است که بیماری ترسناک ابولا بخشی از آفریقا را در گیر کرده است.با توجه به اینکه همه روزه افراد زیادی در نقاط مختلف دنیا جابجا می شوند علی رغم کنترل های خاص موجود ممکن است برخی افراد بیمار دانسته یا از روی سهل انگاری منجر به گسترش آن گردند.

با وجودی که خوشبختانه در کشور ما هنوز موردی از این بیماری مشاهده نشده است بد نیست که اطلاعات مختصری در مورد آن داشته باشیم.

اولین نکته ای که باید در این مورد بدانیم این است که این بیماری با وجود مهلک بودنش از طریق تنفس ویا عطسه و سرفه همانند سرماخوردگی های معمولی منتقل نمی شود.

بیماری ابولا از طریق مایعات بدن فرد مبتلا و نه صرفا ناقل منتقل می شود.بسیاری از ویروس های عامل بیماری می توانند در افراد مختلف به صورت پنهان بمانند و از فرد ناقل به افراد دیگر منتقل شده ایجاد بیماری نمایند.اما ابولا این گونه نیست. ابولا توسط افراد ناقل که علایم بیماری در آنها بروز نکرده باشد منتقل نمی شود.

یعنی فقط فرد بیمار می تواند آن را منتقل کند.علایم بیماری بین 8 تا 10 روز پس از انتقال توسط فرد بیمار،در فرد بروز می کند.مدت زمان ابتلا نیز بین 2 تا 21 روز می باشد.هر چه شدت بیماری در فرد مبتلا بیشتر باشد امکان انتقال آن بیشتر می گردد.

حتی اگر بیماری منجر به مرگ شود مایعات بدن بیمار می تواند باعث سرایت بیماری شود.مایعات بدن به معنی خون،عرق،ادرار،مدفوع،استفراغ،منی،آب دهان و به طور کلی هر مایعی که از بدن انسان خارج شود،می باشد.

مردم در شرق آفریقا به دلیل شیوع این بیماری از دست دادن با هم امتناع می کنند زیرا عرق دست فرد مبتلا باعث انتقال بیماری می شود.اقوام نزدیک و افرادی که با فرد مبتلا ارتباط نزدیک داشته اند بیشترین احتمال ابتلا به بیماری را دارند.